Kamila Zadražilová
Bakalářská práce
Kvalita vepřového masa.
Pork quality.
Anotace:
Bakalářská práce byla vypracována na základě studia odborné a vědecké literatury, která se zabývala faktory ovlivňujícími kvalitu vepřového masa. Téma bylo zaměřeno výhradně na kvalitu vepřového masa v závislosti na genotypu, pohlaví, živé hmotnosti a podílu libové svaloviny prasat. Mimo jiné byly popsány i další vlivy působící na kvalitu masa, kvantitativní a kvalitativní ukazatele jatečné hodnoty …víceAbstract:
This bachelor thesis was written based on the study of reference books and scientific studies dealing with factors influencing the quality of pork. The main topic is the quality of meat depending on the genotype, sex, live weight of pigs and the proportion of lean muscle. In addition, other effects on meat quality, quantitative and qualitative indicators of carcass value and quality variations associated …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
- Oponent: Darina Chodová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa.
Jolana Jiráková -
Vliv genotypu a pohlaví na výkrmnost a kvalitu masa hus
Gabriela Valenta -
Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa
Veronika Stará -
Zastoupení androstenonu, skatolu a indolu u vybraných genotypů prasat
Petra Vaníčková -
Vliv genotypu a potravní restrikce na biochemické složení a antimikrobiální aktivitu uropygiálních sekretů slepic
Monika Horáková -
Vliv genotypu na kvalitu masa vykrmovaných kuřat
Kateřina Koutská -
Senzorická jakost sterilovaných masozeleninových výrobků určených pro dětskou výživu
Soňa Hroudová -
Vliv výživy na výnos a jakost řepy cukrové
Romana Pamánková
Název
Vložil
Vloženo
Práva