Tomáš Bělohradský
Bachelor's thesis
Tibicos - symbiotická kultura
Tibicos - a symbiotic culture
Anotácia:
Tato práce zpracovaná na základě studia literatury zahrnuje informace o fermentovaných nápojích typu Tibi, kombucha, tibetský a brazilský kefír, mikrobiální diverzitě těchto kultur, metabolismu jednotlivých komponent a chemickém složení výsledného nápoje. Tibicos (syn. Tibi, vodní kefír) je mikrobiální kultura používaná po celém světě k výrobě kvašeného, sladkokyselého, perlivého, mírně alkoholického …viacAbstract:
This thesis was compiled on the basis of studies and literature aiming at fermented beverages including information about beverages such as Tibi, Kombucha, Tibetan and Brazilian kefir. This thesis utilized information about the microbial diversity of these cultures and the metabolisms of individual chemical components resulting from created beverages. Tibicos (Tibi, Water kefir) is a microbial culture …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: Roman Švejstil, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Crop Production
Práce na příbuzné téma
-
Nápoje fermentované symbiotickými kulturami
Veronika Richter -
Nápoje na bázi mléka fermentované pomocí symbiotické kultury vodního kefíru
Patrik Minář -
Výroba fermentovaného nápoje z mláta
Nikola Hamerníková -
Probiotika nové generace
Tereza Brousilová -
Probiotika, prebiotika, synbiotika a postbiotika v mateřském mléce a formulích
Lucie ŠEBÍKOVÁ -
Analýza marketingového mixu ve farmaceutickém průmyslu se zaměřením na probiotika
Filip Vach -
Probiotika k produkci biosurfaktantů a jejich perspektiva pro kosmetické aplikace
Kateřina Müllerová -
Probiotika a laktózová intolerance
Denisa Hrúzová
Názov
Vložil
Vložené
Práva