Hana Kofroňová
Bachelor's thesis
Význam halogenů ve výživě
Importance of the halogens in nutrition
Abstract:
Halogeny jsou v lidské výživě velmi důležité. Podílejí se na správné funkci fyziologických pochodů v organismu.Je nutné dbát na doporučená denní množství příjmu daných prvků, aby nedocházelo k nadbytečnému nebo naopak deficitnímu příjmu prvku, a tím nedocházelo k rizikům s tím spojeným, ať už fyzického nebo psychického charakteru. Fluor je významný pro stabilitu kostní matrice, hustotu kostí a také …moreAbstract:
Halogens are very important in human nutrition. They help with the proper function of physiological processes in the organism. It is necessary to ensure recommended daily dose of intake of these elements to prevent high or low doses and risks connected with them. Fluorine is very important for stability of bone matrix, its density and as prevention of osteoporosis. It has a beneficial effect on tooth …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Reader: Monika Sabolová, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOFROŇOVÁ, Hana. \textit{Význam halogenů ve výživě}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/2pbu3q/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
The Occurrence of Apicomplexan Parasites in the Selected Representatives of the Felinae Subfamily at the Zoos in the Czech Republic
Anita Bírošíková -
Occurrence of the cALAs gene in the BCCO Actinomycetes collection and cultivation improvements for the overproduction of secondary metabolites in soil associated Actinomycetes
Lisa PULFERER -
Výskyt ftalátů v potravním řetězci a jejich vliv na lidský organizmus
Vendula Kloudová -
Deponování výskytu rtuti v organismu zajíce polního
Eva Urbanová -
Přídatné látky v potravinách: přínosy a zdravotní rizika
Patrícia Pažická -
Nutriční rizika spojená s chudobou
Denisa Průšová -
Rizika zajištění potravinové soběstačnosti domácnosti na venkově
Karolína Kocurková -
Chemická rizika při přípravě pokrmů
Jana KAVEČKOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights