Sledování změn v koncentracích esterů a vyšších alkoholů u nefiltrovaných a nepasterovaných piv během jejich skladování při různých teplotách – Pavel Mrňa
Pavel Mrňa
Master's thesis
Sledování změn v koncentracích esterů a vyšších alkoholů u nefiltrovaných a nepasterovaných piv během jejich skladování při různých teplotách
Monitoring changes in the concentrations of esters and higher alcohols in the unfiltered and unpasteurized beers during storage at various temperatures
Abstract:
V nefiltrovaných a nepasterovaných pivech se i po jejich stočení do příslušného obalu vyskytují aktivní kvasinky, které stále zkvašují zbylý zkvasitelný extrakt. Z tohoto důvodu je možné, že se během skladování těchto piv budou koncentrace esterů a vyšších alkoholů zvyšovat. V této práci byla pozorována změna koncentrace uvedených organických sloučenin během skladování těchto piv. Současně byly sledovány …moreAbstract:
After racking up the unfiltered and unpasteurized beers to it's case there are still active yeasts that ferment remaining fermentable extract. Therefore, it is possible that during storage of these beers concentrations of esters and higher alcohols will increase. In this work was observed the concentration changes of this organic compounds during storage of these beers. Increased concentrations of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MRŇA, Pavel. \textit{Sledování změn v koncentracích esterů a vyšších alkoholů u nefiltrovaných a nepasterovaných piv během jejich skladování při různých teplotách}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/2pesn7/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Směsné oxidy jako katalyzátory pro přípravu vyšších alkoholů z ethanolu
Petr Buriánek -
Vznik vyšších alkoholů ve víně
Martin Štefanov -
The Influence of Innovations in Brewing on Beer Consumers' Preferences
Anastasia Boldyreva -
Ekonomické aspekty evidence skutečných majitelů
Lukáš Beer -
A Cross-Cultural Analysis of Consumer Behaviour on the Indian and Czech Beer Markets
Bineesh Bino -
Reimplementace astronomického programu z Fortranu do grafického rozhraní
Jakub Beer -
Indian beer market: challenges, solutions for growth
Kavit Pankajbhai Shah -
A Business Plan for a Beer House
Kristýna Kovářová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights