Bc. Pavla Rudolfová, DiS.
Master's thesis
Barviva v nápojích
Dyes in beverages
Abstract:
Tématem diplomové práce jsou barviva v nápojích. Hlavním cílem této práce je zjistit, jak si v tomto směru vedou Češi jako spotřebitelé, na základě výzkumného dotazníku. Teoretická část obsahuje souhrnný přehled všech používaných i zakázaných potravinářských barviv v České republice a jejich charakteristiku, dále v části praktické je zhodnocen dotazníkový výzkum. Dotazníkový výzkum se soustředí na …moreAbstract:
This diploma thesis is focused on the food dyes, which are contained in beverages or they are artificially added into drinks. This paper includes a theoretical and a practical part. The theoretical part gives the description of food dyes, their basic characteristic. The practical part includes a questionnaire survey and its evaluation. The aim of the questionnaire research was to find out people's …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 4. 2018
Identifier:
https://is.muni.cz/th/v9kzj/
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2018
- Supervisor: Mgr. Petr Ptáček, Ph.D.
- Reader: PhDr. Mgr. Monika Bortlíková
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasaryk University
Faculty of EducationMaster programme / field:
Teacher Training for Secondary Schools / Teacher Training of Specialized Subjects for Secondary Schools
Theses on a related topic
-
Umělá barviva v potravinách a jejich dopad na zdraví člověka.
Justýna Kučerová -
Potravinářská barviva
Nikola Králová -
Barviva a sladidla v potravinářském průmyslu
Charlotte Vlková -
Betalainy, přírodní barviva obsažená v červené řepě
Barbora Kvášová