Postavení trichomů vůči listu jako důležitý agronomický znak sóji luštinaté Glycine max [L.] Merr. – Šárka ŠKROBÁNKOVÁ
Šárka ŠKROBÁNKOVÁ
Bakalářská práce
Postavení trichomů vůči listu jako důležitý agronomický znak sóji luštinaté Glycine max [L.] Merr.
Pubescence formation as an important agronomical trait of soybean (Glycine max)
Anotace:
Bakalářská práce je věnována morfologickým znakům sóji luštinaté (Glycine max), konkrétně hustotě trichomů a postavení trichomů vůči listu. V teoretické části práce je stručně představena sója luštinatá a následně jsou popsány trichomy se zaměřením na sóju. Dále je zmíněn vývoj, vlastnosti a přínos trichomů pro rostliny a jejich důležitost při pěstování sóji. Cílem praktické části je předpovědět a …víceAbstract:
This bachelor thesis is devoted to morphological traits of soybean (Glycine max) specified on trichome density and trichome formation. Theoretical part of the thesis gives brief introduction of information about soybean and its trichomes. Development, features, and benefits of trichomes are mentioned next. The goal of practical part is to predict and verify candidate genes responsible for trichome …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Mária Škrabišová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠKROBÁNKOVÁ, Šárka. \textit{Postavení trichomů vůči listu jako důležitý agronomický znak sóji luštinaté Glycine max [L.] Merr.}. Online. Bakalářská práce. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Přírodovědecká fakulta. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/2s0mhm/.
Jak správně citovat práci
ŠKROBÁNKOVÁ, Šárka. Postavení trichomů vůči listu jako důležitý agronomický znak sóji luštinaté Glycine max [L.] Merr.. Olomouc, 2021. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Morfologická a genetická variabilita bříz na Třeboňsku
Michaela Štětinová -
Meziodrůdová variabilita bramboru z pohledu CNV analýzy genů metabolické dráhy a obsahu glykoalkaloidů
Jan Štich -
Pletivově specifická pigmentace u sóji luštinaté Glycine max [L.] Merr.
Ivana KAŇOVSKÁ -
Vliv sucha na klíčení vybraných genotypů pšenice seté (Triticum aestivum L.) a sóji luštinaté (Glycine max L.)
David Reif -
Hodnocení odrůdové variability bílkovinné složky sóji luštinaté (Glycine max L.)
Michaela KOTAŠKOVÁ -
Vývoj nástrojů pro analýzu genetické variability u sóji luštinaté Glycine max [L.] Merr
Alžbeta Anna RÁSTOCKÁ -
Hodnocení výnosových parametrů a výšky nasazení prvního lusku u sóji luštinaté (Glycine max L.)
Jiří DOLEŽAL -
Pigmentace trichomů sóji luštinaté Glycine max [L.] Merr. jako důležitý agronomický znak
Adéla FRANKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva