Bc. Petra Smiešková

Master's thesis

Technologie výroby škrobového sirupu a její vliv na výstupní kvalitu

Technology of Starch Syrup Production and its Influence on Output Quality
Anotácia:
Škrob a výrobky ze škrobu nacházejí široké uplatnění nejen v potravinářském průmyslu. Je mnoho druhů škrobů z různých rostlinných zdrojů a každý má své specifické vlastnosti. Jednou skupinou výrobků ze škrobu jsou i škrobové hydrolyzáty. Hydrolýza škrobu může být provedena dvěma způsoby a to kyselou či enzymatickou cestou. Enzymatická hydrolý za má výhodu v tom, že proces a výsledné sacharidové složení …viac
Abstract:
Starch and its products have wide applications, which doesn't include solely food industry. There are many kinds of starch from various crop sources and each has it's specific charac-teristics. One group of starch products are also starch hydrolyzates. Hydrolysis of starch can be do-ne via two methods - by either acidic or enzymatic way. Enzymatic hydrolysis has an advantage in certain aspects - that …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2016
Zverejniť od: 18. 4. 2016

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Smiešková, Petra. Technologie výroby škrobového sirupu a její vliv na výstupní kvalitu. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 18.4.2016

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 18. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology