Technologie výroby škrobového sirupu a její vliv na výstupní kvalitu – Bc. Petra Smiešková
Bc. Petra Smiešková
Diplomová práce
Technologie výroby škrobového sirupu a její vliv na výstupní kvalitu
Technology of Starch Syrup Production and its Influence on Output Quality
Anotace:
Škrob a výrobky ze škrobu nacházejí široké uplatnění nejen v potravinářském průmyslu. Je mnoho druhů škrobů z různých rostlinných zdrojů a každý má své specifické vlastnosti. Jednou skupinou výrobků ze škrobu jsou i škrobové hydrolyzáty. Hydrolýza škrobu může být provedena dvěma způsoby a to kyselou či enzymatickou cestou. Enzymatická hydrolý za má výhodu v tom, že proces a výsledné sacharidové složení …víceAbstract:
Starch and its products have wide applications, which doesn't include solely food industry. There are many kinds of starch from various crop sources and each has it's specific charac-teristics. One group of starch products are also starch hydrolyzates. Hydrolysis of starch can be do-ne via two methods - by either acidic or enzymatic way. Enzymatic hydrolysis has an advantage in certain aspects - that …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2016
Zveřejnit od: 18. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jiří Mlček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SMIEŠKOVÁ, Petra. \textit{Technologie výroby škrobového sirupu a její vliv na výstupní kvalitu}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/2s6ykh/. [citováno 2024-04-24]
Jak správně citovat práci
Smiešková, Petra. Technologie výroby škrobového sirupu a její vliv na výstupní kvalitu. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 18.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 18. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Sirupy - tekuté slazení
Erika Rajchová