Nutriční hodnota jedlého hmyzu – Ingrid Nierostková
Ingrid Nierostková
Diplomová práce
Nutriční hodnota jedlého hmyzu
Nutritional value of edible insects
Anotace:
Hmyz je v různých částech světa běžnou součástí potravy. V chudých zemích je hmyz snadno dostupným zdrojem bílkovin namísto jinak nedostupného masa. V bohatších zemích jde potom především o delikatesu a zpestření jídelníčku. Nutriční vlastnosti materiálů z jedlého hmyzu jsou závislé na mnoha faktorech -- přírodovědný druh, stanoviště chovu, krmivo atd. Z tohoto důvodu se výsledky analýz z různých oblastí …víceAbstract:
Insects is common part of food in different parts of the world. In poor countries the insects is easily available source of protein instead otherwise unavailable meat. In richer countries it is delicacy and variegation of the diet. Nutritional properties of materials from edible insects are dependent on many factors -- natural history species, breeding habitat, feed etc. For this reason the analysis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní
Vladislav Vondrášek -
Zoonotic Aspects of Edible Insects in the Czech Republic
Eva Coufalová -
Vliv technologického zpracování na nutriční hodnoty jedlého hmyzu
Ivana Soukupová -
Porovnání stravitelnosti bílkovin jedlého hmyzu s jinými bílkovinami
Dominika Křížová -
Výskyt patogenních bakterií ve výrobcích z jedlého hmyzu
Zuzana Váchová -
Mikrobiologické parametry potravinářských výrobků s přídavkem jedlého hmyzu
Adam Kovál -
Role jedlého hmyzu v jídelníčku lidí trpících dnou
Kateřina Veselá -
Didaktické hry na vybraná chemická témata - sacharidy, tuky, bílkoviny
Nikola Kalandrová
Název
Vložil
Vloženo
Práva