Karolína Kostelníková

Bachelor's thesis

Vliv kvasničních kalů na obsah biogenních aminů ve víně

The influence of yeast sludge on the content of biogenic amines in wine
Abstract:
Tato práce se zabývá vlivem kvasničních kalů na obsah biogenních aminů. Práce je rozdělená na dvě základní části. V teoretické části jsou popsané biogenní aminy, jejich vznik, klasifikace, význam, výskyt a faktory, které ovlivňují tvorbu v potravinách. Dále je popsán výskyt biogenních aminů ve víně a jejich vznik. Jsou charakterizovány mikroorganismy produkující biogenní aminy ve víně a faktory ovlivňující …more
Abstract:
This thesis deals with the influence of yeast sludge on the content of biogenic amines. The thesis is divided into two parts. The theoretical part describes biogenic amines, their origin, classification, significance, occurrence and factors that affect production in foodstuff. Further described is the occurrence of biogenic amines in wine and their formation. Microorganisms producing biogenic amines …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Reader: Petra Omastová, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta