Znalosti o bezlepkové dietě mezi studenty Lékařské fakulty Ostravské univerzity – Kateřina BUKVALDOVÁ
Kateřina BUKVALDOVÁ
Bakalářská práce
Znalosti o bezlepkové dietě mezi studenty Lékařské fakulty Ostravské univerzity
Knowledge of the gluten-free diet among students of the Faculty of Medicine of the University of Ostrava
Anotace:
Cílem této práce je zmapovat informovanost studentů Lékařské fakulty Ostravské univerzity v rámci bezlepkové diety. Zjistit v jaké míře se studenti v problematice pohybují, popřípadě jaké znalosti by bylo záhodno doplnit. V rámci teoretické části se zaměřím na obecné informace o lepku, bezlepkové dietě, jejích vhodných a nevhodných potravinách, o její indikaci a diagnostice. Také zmíním informace o …víceAbstract:
The aim of this work is to map the awareness of the students of the Faculty of Medicine of the University of Ostrava regarding the gluten-free diet. To find out to what extent the students are moving in the issue, or what kind of knowledge it would be advisable to supplement. In the theoretical part, I will focus on general information about gluten, the gluten-free diet, its suitable and unsuitable …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2023
- Vedoucí: Mgr. Nadezhda Borzenko
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BUKVALDOVÁ, Kateřina. Znalosti o bezlepkové dietě mezi studenty Lékařské fakulty Ostravské univerzity. Ostrava, 2023. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie
Práce na příbuzné téma
-
"Bezlepková dieta" v odborné přípravě studentů hotelové školy a učebního oboru kuchař -číšník
Radka VRZALOVÁ -
Výskyt potravinových alergií u středoškolských studentů
Zuzana DIVINOVÁ -
Bezlepková dieta nejen u pacientů s celiakií
Michaela DVOŘÁKOVÁ -
Bezlepková dieta - realita ve školních zařízeních
Marie JIRÁČKOVÁ -
"Bezlepková dieta" v odborné přípravě studentů hotelové školy a učebního oboru kuchař -číšník
Radka VRZALOVÁ -
Bezlepková dieta u nemocných s podvýživou
Veronika Šimková