Optimalizace přípravy vzorku před stanovením N-nitrosaminů\nl{} pomocí GC-MS – Bc. Petr Brůha
Bc. Petr Brůha
Master's thesis
Optimalizace přípravy vzorku před stanovením N-nitrosaminů\nl{} pomocí GC-MS
Optimization of sample preparation before determination of N-nitrosamines
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na optimalizaci přípravy vzorků před analýzou N-nitrosaminů metodami QuEChERS a SPME pomocí analytické techniky GC-MS. V teoretické části jsou charakterizovány N-nitrosaminy, jsou popsány principy metod SPME a QuEChERS. Rovněž jsou v rešerši popsány principy plynové chromatografie, hmotnostní spektrometrie a jejich spojení. V experimentální části práce byly optimalizovány …moreAbstract:
This diploma thesis is focused on the optimization of sample preparation before the analysis of N-nitrosamines by QuEChERS and SPME methods using GC-MS analytical technique. The theoretical part characterizes N-nitrosamines, describes the principles of SPME and QuEChERS methods. The research also describes the principles of gas chromatography, mass spectrometry and their connections. In the experimental …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BRŮHA, Petr. \textit{Optimalizace přípravy vzorku před stanovením N-nitrosaminů$\backslash$nl$\{\}$ pomocí GC-MS}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/2vsf9i/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Brůha, Petr. Optimalizace přípravy vzorku před stanovením N-nitrosaminů\nl{} pomocí GC-MS. Pardubice, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
HS-SPME-GC/MS analýza silic ve studeně chmelených pivech
Lukáš Zadák -
Optimalizace SPME při stanovení aromatických látek ve třtinových rumech
Libuše Sychrová -
Hodnocení technik extrakce na pevnou fázi (SPME a SBSE) pro stanovení distribuce polyaromatických uhlovodíků ve vodných vzorcích prostředí.
Anna Kutláková -
Využití techniky SPME při analýze vodných vzorků
Anna Kutláková -
Studium profilu těkavých látek pomocí techniky SPME-GC-MS
Diana Ciencialová -
Analýza těkavých organických látek v přírodních matricích metodou HS-SPME/GC-MS
Silvie Surmová -
Využití techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při forenzním šetření kvality vybraných potravin
Lucie Pelantová -
Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME)
Jakub Tomáško