Optimalizace přípravy vzorku před stanovením N-nitrosaminů\nl{} pomocí GC-MS – Bc. Petr Brůha
Bc. Petr Brůha
Diplomová práce
Optimalizace přípravy vzorku před stanovením N-nitrosaminů\nl{} pomocí GC-MS
Optimization of sample preparation before determination of N-nitrosamines
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na optimalizaci přípravy vzorků před analýzou N-nitrosaminů metodami QuEChERS a SPME pomocí analytické techniky GC-MS. V teoretické části jsou charakterizovány N-nitrosaminy, jsou popsány principy metod SPME a QuEChERS. Rovněž jsou v rešerši popsány principy plynové chromatografie, hmotnostní spektrometrie a jejich spojení. V experimentální části práce byly optimalizovány …víceAbstract:
This diploma thesis is focused on the optimization of sample preparation before the analysis of N-nitrosamines by QuEChERS and SPME methods using GC-MS analytical technique. The theoretical part characterizes N-nitrosamines, describes the principles of SPME and QuEChERS methods. The research also describes the principles of gas chromatography, mass spectrometry and their connections. In the experimental …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2022
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BRŮHA, Petr. \textit{Optimalizace přípravy vzorku před stanovením N-nitrosaminů$\backslash$nl$\{\}$ pomocí GC-MS}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/2vsf9i/.
Jak správně citovat práci
Brůha, Petr. Optimalizace přípravy vzorku před stanovením N-nitrosaminů\nl{} pomocí GC-MS. Pardubice, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
HS-SPME-GC/MS analýza silic ve studeně chmelených pivech
Lukáš Zadák -
Optimalizace SPME při stanovení aromatických látek ve třtinových rumech
Libuše Sychrová -
Hodnocení technik extrakce na pevnou fázi (SPME a SBSE) pro stanovení distribuce polyaromatických uhlovodíků ve vodných vzorcích prostředí.
Anna Kutláková -
Využití techniky SPME při analýze vodných vzorků
Anna Kutláková -
Využití techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při forenzním šetření kvality vybraných potravin
Lucie Pelantová -
Analýza těkavých organických látek v přírodních matricích metodou HS-SPME/GC-MS
Silvie Surmová -
Studium profilu těkavých látek pomocí techniky SPME-GC-MS
Diana Ciencialová -
Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME)
Jakub Tomáško