Vliv zpracování na kvalitativní parametry daných vzorků kávy (Coffea sp.; Rubiaceae) – Bc. Maria Kurenkova
Bc. Maria Kurenkova
Master's thesis
Vliv zpracování na kvalitativní parametry daných vzorků kávy (Coffea sp.; Rubiaceae)
Influence of processing on qualitative parameters of given coffee samples (Coffea sp.; Rubiaceae)
Abstract:
Káva se konzumuje po celém světě pro své aroma, chuť a fyziologické účinky. Její kvalitu určuje biochemické složení, které je především ovlivněno genetickými faktory, faktory prostředí a pražením. Hned po sklizni plodů dochází ke zpracování, jehož cílem je oddělení kávové slupky s dužinou a získání čistého kávového zrna. Existují tři základní metody, které producenti používají v závislosti na klimatických …moreAbstract:
Coffee is consumed all over the world for its aroma, taste and physiological effects. Its quality is determined by its biochemical composition, which is mainly influenced by genetic, environmental and roasting factors. Immediately after the fruit is harvested, processing takes place to separate the skin and pulp from coffee fruit to obtain pure coffee beans. There are three basic methods that producers …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jan Tauchen, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KURENKOVA, Maria. \textit{Vliv zpracování na kvalitativní parametry daných vzorků kávy (Coffea sp.; Rubiaceae)}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/2vwwbt/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Kyselina chlorogenová a její změny při zpracování kávových zrn
Barbora Martincová -
Kyselina chlorogenová a její potenciál
Michaela Zichová -
Kyselina chlorogenová a její deriváty v kávových bobech
Markéta Kašparová -
Fyziologie rodu kávovník (Coffea) a metody jeho zpracování
Maria Kurenkova -
Kofein a výživa člověka
Daniela Dreslerová -
Kofein ve výživě těhotných a kojícich žen
Sabina Farková -
Kofein - jeho vlastnosti a stanovení
Barbora Blažíčková -
Stanovení binárních fázových diagramů v systémech ibuprofen-paracetamol a ibuprofen-kofein
Nikola Studničková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights