Vliv zpracování na kvalitativní parametry daných vzorků kávy (Coffea sp.; Rubiaceae) – Bc. Maria Kurenkova
Bc. Maria Kurenkova
Master's thesis
Vliv zpracování na kvalitativní parametry daných vzorků kávy (Coffea sp.; Rubiaceae)
Influence of processing on qualitative parameters of given coffee samples (Coffea sp.; Rubiaceae)
Anotácia:
Káva se konzumuje po celém světě pro své aroma, chuť a fyziologické účinky. Její kvalitu určuje biochemické složení, které je především ovlivněno genetickými faktory, faktory prostředí a pražením. Hned po sklizni plodů dochází ke zpracování, jehož cílem je oddělení kávové slupky s dužinou a získání čistého kávového zrna. Existují tři základní metody, které producenti používají v závislosti na klimatických …viacAbstract:
Coffee is consumed all over the world for its aroma, taste and physiological effects. Its quality is determined by its biochemical composition, which is mainly influenced by genetic, environmental and roasting factors. Immediately after the fruit is harvested, processing takes place to separate the skin and pulp from coffee fruit to obtain pure coffee beans. There are three basic methods that producers …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Jan Tauchen, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KURENKOVA, Maria. \textit{Vliv zpracování na kvalitativní parametry daných vzorků kávy (Coffea sp.; Rubiaceae)}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/2vwwbt/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Kyselina chlorogenová a její změny při zpracování kávových zrn
Barbora Martincová -
Kyselina chlorogenová a její potenciál
Michaela Zichová -
Kyselina chlorogenová a její deriváty v kávových bobech
Markéta Kašparová -
Fyziologie rodu kávovník (Coffea) a metody jeho zpracování
Maria Kurenkova -
Kofein a výživa člověka
Daniela Dreslerová -
Kofein ve výživě těhotných a kojícich žen
Sabina Farková -
Kofein - jeho vlastnosti a stanovení
Barbora Blažíčková -
Stanovení binárních fázových diagramů v systémech ibuprofen-paracetamol a ibuprofen-kofein
Nikola Studničková
Názov
Vložil
Vložené
Práva