Lucie Nevtípilová

Bachelor's thesis

Staphylococcus aureus jako významný alimentární patogen

Staphylococcus aureus as a significant alimentary pathogen
Abstract:
Cílem práce je charakterizovat bakterii Staphylococcus aureus a následně podpořit teoretickou část práce vlastním mikrobiologickým stanovením bakterie ve vybraných vzorcích. Teoretická část práce je zaměřena na celkové shrnutí dostupných informací o této bakterii. V práci je popsán význam bakterie, faktory ovlivňující růst, virulentní faktory a patogenita, která souvisí s podrobněji charakterizovaným …more
Abstract:
The aim of the thesis is to characterize the bacterium Staphylococcus aureus and then to support the theoretical part of the thesis by the actual microbiological determination of the bacterium in selected samples. The theoretical part of the thesis is focused on a general summary of the available information about this bacterium. The significance of the bacterium, factors influencing growth, virulence …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 14. 6. 2024
  • Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • Reader: Alena Saláková, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta