Lucie Nevtípilová

Bakalářská práce

Staphylococcus aureus jako významný alimentární patogen

Staphylococcus aureus as a significant alimentary pathogen
Anotace:
Cílem práce je charakterizovat bakterii Staphylococcus aureus a následně podpořit teoretickou část práce vlastním mikrobiologickým stanovením bakterie ve vybraných vzorcích. Teoretická část práce je zaměřena na celkové shrnutí dostupných informací o této bakterii. V práci je popsán význam bakterie, faktory ovlivňující růst, virulentní faktory a patogenita, která souvisí s podrobněji charakterizovaným …více
Abstract:
The aim of the thesis is to characterize the bacterium Staphylococcus aureus and then to support the theoretical part of the thesis by the actual microbiological determination of the bacterium in selected samples. The theoretical part of the thesis is focused on a general summary of the available information about this bacterium. The significance of the bacterium, factors influencing growth, virulence …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 6. 2024
  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • Oponent: Alena Saláková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta