Bc. Markéta Lenikusová

Master's thesis

Vliv teploty na změnu povrchového napětí a viskozity mléka v závislosti na jeho tučnosti

Effect of the Temperature on Surface Tension and Viscosity Changens of Diatery Milk as a Function of Fat Content
Anotácia:
V této práci byly popsány bílkoviny mléka a mléčný tuk, včetně tukových kuliček, a kasino-vé micely. Hlavním cílem práce bylo stanovit fyzikální vlastnosti mléka. Povrchové napětí, kinematická a dynamická viskozita byly určeny u různých typů mléka (kravské, kozí) za pomocí vhodných laboratorních metod. Použitá teplota při tepelném ošetření a homogeni-zace mají vliv na fyzikální vlastnosti mléka. Byla …viac
Abstract:
In this work, milk proteins and milk fat, including fat droplets and casein micelles, have been described. The main aim of this work was to determine the physical properties of milk. Surface tension, kinematic and dynamic viscosity were determined in various types of milk (cow milk, goat milk) using appropriate laboratory methods. The temperature of heat treatment and homogenization affect the physical …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: prof. Ing. Lubomír Lapčík, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Lenikusová, Markéta. Vliv teploty na změnu povrchového napětí a viskozity mléka v závislosti na jeho tučnosti. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology

Práce na příbuzné téma