Nápoje kolového typu - výroba a analýza vybraných složek – Iryna Shaparenko
Iryna Shaparenko
Bakalářská práce
Nápoje kolového typu - výroba a analýza vybraných složek
Cola-type Beverages - production and analysis of selected components
Anotace:
V teoretické části bakalářské práce byl popsán krátký přehled historie limonád, základní složky, technologie výroby kolových nápojů a metody stanovení vybraných složek. V experimentální části bylo provedeno stanovení obsahu hlavních kyselin potenciometrickou titrací a obsahu cukrů pomocí metody dle Schoorla.Abstract:
In the theoretical part of bachelor?s work, the history of lemonades, the main ingredients, the production technology of cola drinks, and methods of determining the selected ingredients were described. In the experimental part, the content of acidic components was determined by potentiometric titration and the content of sugars was determined by Schoorl method.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 7. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Shaparenko, Iryna. Nápoje kolového typu - výroba a analýza vybraných složek. Pardubice, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Zhodnocení postavení společnosti Coca-cola Hellenic na trhu nealkoholických nápojů v ČR
Karolína Švejkovská -
Návrh komunikace značky nealkoholického nápoje na sociálních sítích
Jiří Gajdušek -
Etikety a obaly vybraných nealkoholických nápojů a jejich vliv na nákupní chování spotřebitele
Michal Oborný -
Stanovení směsí kyselin s využitím chemometrických technik
Ondřej Polanský -
Vyhledávání proteinů interagujících s cukry v genomu vybraných organismů
Daniela Repelová -
Cukry ve výživě
Veronika KYTKOVÁ -
Cukry a sladidla v lidské výživě
Kateřina Otrusinová -
Cukry v naší potravě a kolem nás
Simona Rychnová