Využitelnost rýžové kaše při výrobě bezlepkového pečiva – Ing. Monika Augustová
Ing. Monika Augustová
Doctoral thesis
Využitelnost rýžové kaše při výrobě bezlepkového pečiva
Applicability of rice mash in the production of gluten-free bread
Abstract:
Cílem disertační práce bylo posoudit vliv přídavku instantní rýžové kaše na kvalitu bezlepkového těsta a pečiva připraveného z hladké a polohrubé rýžové mouky. Instantní rýžová kaše byla zkoumána jako možnost zvýšení kvality bezlepkového těsta a pečiva. V praktické části byl sledován vliv přídavku vody v kombinaci s přídavkem instantní rýžové kaše. Při neměnném přídavku vody byl sledován vliv granulace …moreAbstract:
The aim of this study was to enhance the effect of the addition of instant rice mash on the quality of gluten-free dough and bread made from fine and semi-coarse rice flour. Instant rice mash was investigated as a possibility to increase the quality of gluten-free dough and bread. In practical part, the effect of the addition of water in combination with the addition of instant rice mash was investigated …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 3. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2024
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
AUGUSTOVÁ, Monika. \textit{Využitelnost rýžové kaše při výrobě bezlepkového pečiva}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2024. Available from: https://theses.cz/id/2yzjeu/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Augustová, Monika. Využitelnost rýžové kaše při výrobě bezlepkového pečiva. Zlín, 2024. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Chemie a technologie potravin / Food Technology