Tvorba databáze NIR spekter vybraných mléčných výrobků – Mgr. Libor Průša
Mgr. Libor Průša
Diplomová práce
Tvorba databáze NIR spekter vybraných mléčných výrobků
Creating a database of NIR spectra of selected dairy products
Anotace:
Cílem této práce bylo vytvořit databázi NIR spekter vybraných kysaných mléčných výrob-ků, provést analýzu těchto spekter a prozkoumat možnost využití infračervené spektrometrie v blízké oblasti spektra pro stanovení vybraných parametrů mléčných výrobků, konkrétně obsahu tuku, bílkovin, sušiny, titrační kyselosti a pH. Teoretická část práce je zaměřena na principiální základ infračervené spektrometrie …víceAbstract:
Goal of this thesis was to create a database of NIR spectra of selected fermented milk products, subsequently to analyse obtained spectra and investigate whether it is possible to use created spectra database to develop calibration models for determination of content of fat, protein and dry matter and also to analyse pH and titratable acidity in used samples. Theory section of this thesis is focused …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Průša, Libor. Tvorba databáze NIR spekter vybraných mléčných výrobků. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti zpracování kozího mléka na mléčné výrobky
Martin Novotný -
Vliv přídavku vybraných karagenanů na titrační kyselost fermentovaných mléčných výrobků
Lenka NENUTILOVÁ -
Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků z tržní sítě
Ludmila Matalová -
Palmový tuk
Michaela Krupková -
Kokosový tuk
Izabela Vojsovičová -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Simona Pešková -
Přispívá skutečně mléčný tuk k rozvoji aterosklerózy?
Martina Otáhalová