Mgr. Libor Průša

Master's thesis

Tvorba databáze NIR spekter vybraných mléčných výrobků

Creating a database of NIR spectra of selected dairy products
Abstract:
Cílem této práce bylo vytvořit databázi NIR spekter vybraných kysaných mléčných výrob-ků, provést analýzu těchto spekter a prozkoumat možnost využití infračervené spektrometrie v blízké oblasti spektra pro stanovení vybraných parametrů mléčných výrobků, konkrétně obsahu tuku, bílkovin, sušiny, titrační kyselosti a pH. Teoretická část práce je zaměřena na principiální základ infračervené spektrometrie …more
Abstract:
Goal of this thesis was to create a database of NIR spectra of selected fermented milk products, subsequently to analyse obtained spectra and investigate whether it is possible to use created spectra database to develop calibration models for determination of content of fat, protein and dry matter and also to analyse pH and titratable acidity in used samples. Theory section of this thesis is focused …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2019

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Průša, Libor. Tvorba databáze NIR spekter vybraných mléčných výrobků. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology