Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověk – Jan Němec
Jan Němec
Bachelor's thesis
Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověk
The Use of Chilli Gastronomy and Their Impact on Human Health
Abstract:
Bakalářská práce "Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověka" je věnována chilli papričkám z rodu Capsicum. V první části práce popisuje historii, původ, jednotlivé odrůdy, chemické složení, pěstební podmínky a posklizňové úpravy chilli. V druhé se zabývá zastoupením chilli papriček ve světové gastronomii a vlivem konzumace a užívání chilli papriček na lidské zdraví.Abstract:
The Bachelor Thesis "Using chilli in gastronomy and its impact on human health" studies chilli peppers of the Capsicum genus. Part one examines the history, origin, varieties, chemical composition, growing conditions and harvesting of chilli. Part two relates to the proportion of chilli used in world gastronomy, and the influence chilli consumption has to human health and its potential beneficial qualities …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2016
Accessible from:: 19. 4. 2016
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Němec, Jan. Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověk. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 19.4.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 19. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Pěstování microgreens a jejich využití v gastronomii a potravinářství
Markéta Řiháková -
Hodnotenie druhu Talinum paniculatum pri pestovaní a následnom množení.
Radka Pucovská -
Historie pěstování chilli paprik až po současnost
Petr Chaloupský -
Genetická struktura a původ populací druhu Salvia pratensis (Lamiaceae) v České republice
Tereza Pospíšilíková