Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověk – Jan Němec
Jan Němec
Bakalářská práce
Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověk
The Use of Chilli Gastronomy and Their Impact on Human Health
Anotace:
Bakalářská práce "Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověka" je věnována chilli papričkám z rodu Capsicum. V první části práce popisuje historii, původ, jednotlivé odrůdy, chemické složení, pěstební podmínky a posklizňové úpravy chilli. V druhé se zabývá zastoupením chilli papriček ve světové gastronomii a vlivem konzumace a užívání chilli papriček na lidské zdraví.Abstract:
The Bachelor Thesis "Using chilli in gastronomy and its impact on human health" studies chilli peppers of the Capsicum genus. Part one examines the history, origin, varieties, chemical composition, growing conditions and harvesting of chilli. Part two relates to the proportion of chilli used in world gastronomy, and the influence chilli consumption has to human health and its potential beneficial qualities …víceKlíčová slova
chilli druh původ odrůda chemické složení pěstování posklizňová úprava gastronomie zdraví
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2016
Zveřejnit od: 19. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Němec, Jan. Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověk. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 19.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 19. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Pěstování microgreens a jejich využití v gastronomii a potravinářství
Markéta Řiháková -
Hodnotenie druhu Talinum paniculatum pri pestovaní a následnom množení.
Radka Pucovská -
Historie pěstování chilli paprik až po současnost
Petr Chaloupský -
Genetická struktura a původ populací druhu Salvia pratensis (Lamiaceae) v České republice
Tereza Pospíšilíková