Bc. Kamila Blahůšková

Master's thesis

Stanovení vlákniny a pektinu v komerčních vzorcích vlákniny

Determination of the Fiber and Pectin in Commercial Samples of Pulp
Abstract:
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakteristiku vlákniny, její dělení, výskyt a popis jejího vlivu na lidský organizmus. Dále popisuje metody stanovení vlákniny a pektinu. Praktická část je zaměřena na stanovení jednotlivých složek vlákniny a pektinu v komerčních vzorcích vlákniny a zjištění případného vlivu obsahu pektinu ve vzorcích vlákniny na stanovení neutrálně-detergentní vlákniny …more
Abstract:
Theoretical part of this paper is focused on characteristics, division and occurrence of the fibre and description of the influence of fibre on the human organism. Furthermore, it describes methods of determination of fibre and pectin. Practical part is aimed at determination of individual fibre and pectin components in com-mercial samples and determination of possible influence of pectin content in …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2015
Accessible from:: 24. 4. 2015

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Ladislava Mišurcová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Blahůšková, Kamila. Stanovení vlákniny a pektinu v komerčních vzorcích vlákniny. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology