Kvalita pšenice jako suroviny potravinářských výrob – Jaromíra Humpolíková
Jaromíra Humpolíková
Bakalářská práce
Kvalita pšenice jako suroviny potravinářských výrob
Wheat quality in relation to food technologies
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá kvalitou pšenice jako suroviny potravinářských výrob. Je zde uvedeno základní složení pšenice a přehled kvalitativních ukazatelů určující použitelnost pšenice pro technologické účely. Dále popisuje zdravotní aspekty související s konzumací potravin obsahující pšeničnou složku. V závěrečné časti práce je uvedeno porovnání kvality pšenice sklizené v ČR v letech 2011, 2012 …víceAbstract:
This thesis deals with the wheat quality as raw materials of food production. It is presented the basic composition of wheat and overview of quality indicators determining the applicability of wheat for technological purposes. It also describes the health aspects associated with the consumption of foods containing wheat ingredients. In the final part of the study the comparison of the quality of wheat …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 7. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 8. 2014
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Humpolíková, Jaromíra. Kvalita pšenice jako suroviny potravinářských výrob. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin