Stanovení různých forem kaseinu v mléce – Bc. Veronika Kaňková
Bc. Veronika Kaňková
Diplomová práce
Stanovení různých forem kaseinu v mléce
Determination of different forms of casein in milk
Anotace:
Kaseinové bílkoviny mléka mají velký význam především pro výrobu sýrů. Na výtěžnosti při výrobě sýrů má kromě technologie a dalších faktorů velký podíl celkový obsah kaseinů v mléce a také poměrné zastoupení jednotlivých kaseinových frakcí. Majoritními frakcemi jsou alfa-kasein, beta-kasein a kappa-kasein. Ke stanovení proteinů v mléce může být kromě spektrometrie v blízké infračervené oblasti a elektroforetických …víceAbstract:
Casein proteins are important escpecially for cheese making. In addition to technology and other factors, casein concentration in milk and relative representation of individual casein fractions influence cheese yield. Majority fractions are alfa-casein, beta-casein and kappa-casein. For the determination of proteins in the milk can be used electrophoretic techniques or near infra-red spektrometry. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv genetické příslušnosti na složení a obsah bílkovin v kozím mléce
Magdaléna Bártová -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Characterisation of reaction products of milk proteins with transglutaminase
Dmytro Harkavchenko -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins
Název
Vložil
Vloženo
Práva