Genotypizace izolátů Escherichia coli z potravin – Bc. Martin OVEČKA
Bc. Martin OVEČKA
Diplomová práce
Genotypizace izolátů Escherichia coli z potravin
Genotypic Characterization of Escherichia coli Isolated from Food
Anotace:
Escherichia coli je přirozenou součástí střevní mikroflóry teplokrevných živočichů, včetně člověka. Člověku je prospěšná nejenom produkcí látek působící antimikrobně vůči patogenním bakteriím, ale i účastí na tvorbě určitých vitamínů. Některé kmeny E. coli jsou ovšem patogenní a mohou způsobovat řadu intestinálních či extraintestinálních onemocnění. Cílem praktické části bylo provést u izolátů E. coli …víceAbstract:
Escherichia coli is a natural part of the intestinal microflora of warm-blooded animals, including humans. Man is beneficial not only to the production of antimicrobial compounds active against pathogenic bacteria, but also participation in the creation of certain vitamins. Some strains of E. coli, however, are pathogenic and can cause a variety of intestinal or extraintestinal diseases. The aim of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zveřejnit od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
OVEČKA, Martin. Genotypizace izolátů Escherichia coli z potravin. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Bakteriocinogenie u patogenních a komensálních kmenů Escherichia coli
Lenka Micenková -
Dopad antimikrobiálních látek na rezistenci a virulenci bakterie Escherichia coli
Martin Řiháček -
Klasifikace a typizace izolátů Escherichia coli z živočišných zdrojů
Gabriela Suková -
Faktory virulence bakterie Escherichia coli izolovaných z potravin
Ludmila Zimková -
Virulenční faktory Escherichia coli
Iva Jaborníková -
Virulentní vlastnosti kmenů Escherichia coli izolovaných z hemokultur
Alžbeta Beňová -
Identifikace vybraných genů probiotických baktérií mléčného kvašení pomocí PCR
Marta Dušková -
Optimalizace multiplex PCR pro současnou detekci kolicinů a mikrocinů
Lucie JANÁKOVÁ