Laboratorní metody pro autentifikaci potravin – Silvie HRADILOVÁ
Silvie HRADILOVÁ
Bachelor's thesis
Laboratorní metody pro autentifikaci potravin
Laboratory Methods for Food Authentication
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku falšování potravin v historii a v dnešní době. Jsou zde uvedeny klasické metody průkazu falšování potravin např. mikroskopické metody nebo Kjeldahlova metoda. Z moderních metod průkazu těchto falšovaných potra-vin jsou zde uvedeny např. ELISA, polymerázová řetězová reakce či kapalinová chroma-tografie (HPLC). Práce se zabývá také legislativou a státními …moreAbstract:
This thesis is focused on food adulteration in history and today. There are listed classical methods for authentification of food such as microscopic method or Kjeldahl method. The modern methods of compliance of adulterated food are given there as ELISA, polymerase chain reaction and liquid chromatography (HPLC). Thesis deals also with legislation and state authorities responsible for food control …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2013
Accessible from:: 15. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
HRADILOVÁ, Silvie. Laboratorní metody pro autentifikaci potravin. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies