Laboratorní metody pro autentifikaci potravin – Silvie HRADILOVÁ
Silvie HRADILOVÁ
Bakalářská práce
Laboratorní metody pro autentifikaci potravin
Laboratory Methods for Food Authentication
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku falšování potravin v historii a v dnešní době. Jsou zde uvedeny klasické metody průkazu falšování potravin např. mikroskopické metody nebo Kjeldahlova metoda. Z moderních metod průkazu těchto falšovaných potra-vin jsou zde uvedeny např. ELISA, polymerázová řetězová reakce či kapalinová chroma-tografie (HPLC). Práce se zabývá také legislativou a státními …víceAbstract:
This thesis is focused on food adulteration in history and today. There are listed classical methods for authentification of food such as microscopic method or Kjeldahl method. The modern methods of compliance of adulterated food are given there as ELISA, polymerase chain reaction and liquid chromatography (HPLC). Thesis deals also with legislation and state authorities responsible for food control …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zveřejnit od: 15. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HRADILOVÁ, Silvie. Laboratorní metody pro autentifikaci potravin. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin