Obsah významných výživových látek v rostlinách z čeledi Solanaceae – Lucie DOBEŠOVÁ
Lucie DOBEŠOVÁ
Bachelor's thesis
Obsah významných výživových látek v rostlinách z čeledi Solanaceae
The Content of Significant Nutritional Compounds in Plants from the Family Solanaceae
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá obsahem významných výživových látek u rostlin z čeledi lilkovité (Solanaceae). U jednotlivých rostlin je uvedena jejich charakteristika, výskyt, che-mické složení a u vybraných druhů také obsah významných látek z hlediska výživy. Mezi významné zástupce patří např. rajče, paprika, brambory, rulík, durman aj. Většina rostlin z této čeledi obsahuje pro člověka toxické alkaloidy …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the content of important nutrients in plants of the family Solanaceae. For each plant, the characteristics, occurrence, chemical composition and the content of compounds important in terms of nutrition in selected types, is given. The im-portant representatives include tomato, pepper, potatoes, belladonna, jimsonweed, etc. Most of the plants of this family contain alkaloids …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2014
Accessible from:: 14. 5. 2014
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DOBEŠOVÁ, Lucie. \textit{Obsah významných výživových látek v rostlinách z čeledi Solanaceae}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2014. Available from: https://theses.cz/id/325nc2/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
DOBEŠOVÁ, Lucie. Obsah významných výživových látek v rostlinách z čeledi Solanaceae. Zlín, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 14. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.