Znaky čerstvosti rybího masa – Bc. Katarína Trnková
Bc. Katarína Trnková
Diplomová práce
Znaky čerstvosti rybího masa
Characteristics freshness of fishmeat
Anotace:
Predložená diplomová práca sa zaoberá metódami stanovenia čerstvosti sladkovodných a morských rýb a priebehom zmien v svalovine rýb počas skladovania. Teoretická časť je sústredená na zhrnutie informácií o zložení rybieho mäsa, procesoch prebiehajúcich v rybej svalovine, metódach predĺženia trvanlivosti a dostupných metódach stanovovania čerstvosti rýb. Experimentálna časť diplomovej práce je zameraná …víceAbstract:
This thesis deals with methods of determining the freshness of freshwater and marine fish and changes to processes in fish muscle during storage. The theoretical part of the thesis is focused on a summary of information about the composition of fresh meat, processes in fish muscle, techniques of extending its durabilty and methods available of assessing the fish freshness. The experimental part of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ludmila Prokůpková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Storage aspects of the Flue-Cured Virginia tobacco ageing in India
Damir Satrutdinov -
Effect of storage conditions the biomass briquettes on their mechanical properties and heating value
Kateřina Hojná -
Vliv podmínek skladování zeleniny na výskyt významných skládkových chorob
Jakub Kudrna -
Vliv podmínek skladování a způsobu balení na bezpečnost masa
Kamila Otipková -
Vliv podmínek skladování na životaschopnost mikroorganizmů v probiotických doplňcích stravy
Veronika Kondelová -
Vliv podmínek skladování na vybrané jakostní parametry nápojů rostlinného původu imitujících mléko
Gabriela Přívarová -
Vliv zrání a podmínek skladování termosetických polymerních kompozitních materiálů na jejich visko-elastické vlastnosti
Filip KUBEŠ -
Vliv doby a podmínek skladování na kvalitu a výživnou hodnotu řízkové siláže
Michal Kuděla
Název
Vložil
Vloženo
Práva