Studium vlastností sacharolytické bakterie Verrucomicrobium sp. GD – Sylvie Jurečková
Sylvie Jurečková
Bachelor's thesis
Studium vlastností sacharolytické bakterie Verrucomicrobium sp. GD
The Study of Saccharolytic Bacterium Verrucomicrobium sp. GD
Abstract:
V bakalářské práci byla studována gellan degradující bakterie Verrucomicrobium sp. GD, charakteristická tvorbou prosték. Experimentálně bylo zjištěno, že tvorba těchto útvarů je pozorovatelná při kultivaci kultury v tekutém minerálním médiu s gellanem. Dále se práce zabývala možností rozkladu flatulentních sacharidů luštěnin kulturou GD. Nejobsáhlejší část byla věnována testování schopnosti kultury …moreAbstract:
In this thesis were studied gellan-degrading bacteria Verrucomicrobium sp. GD which is characterized by the formation of prosthecae. It was experimentally found that the formation of prosthecae is the microscopically visible during the cultivation of culture in liquid mineral medium with gellan. Furthermore, strain GD was tested for its flatulent leguminous carbohydrates degrading ability. The main …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2014
Accessible from:: 2. 5. 2014
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JUREČKOVÁ, Sylvie. \textit{Studium vlastností sacharolytické bakterie Verrucomicrobium sp. GD}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2014. Available from: https://theses.cz/id/34q859/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Jurečková, Sylvie. Studium vlastností sacharolytické bakterie Verrucomicrobium sp. GD. Zlín, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.