Chemická transformace těkavých sloučenin obsažených\nl{} v levanduli – Bc. Anežka Chovancová
Bc. Anežka Chovancová
Master's thesis
Chemická transformace těkavých sloučenin obsažených\nl{} v levanduli
Chemical transformation of volatile compounds contained in lavender
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá změnou složení levandulového esenciálního oleje v průběhu izolace hydrodestilací. Standardy silic nejvýznamnějších komponent levandulových esenciálních olejů byly vystaveny podmínkám simulujících hydrodestilační proces a byla sledována jejich transformace. Vzorky byly analyzovány pomocí plynové chromatografie s hmotnostní detekcí. Na základě výsledků a poznatků z literárních …viacAbstract:
The subject of the diploma thesis is transformation of volatile compounds lavender essential oils during hydrodistillation. The experimental part is focused on the chemical transformation of typical volatile compounds lavender essential oils. The samples were analysed by GC-MS. Based on the results and literature sources were proposed mechanisms of transformations.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 7. 2021
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Tomáš Bajer, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
CHOVANCOVÁ, Anežka. \textit{Chemická transformace těkavých sloučenin obsažených$\backslash$nl$\{\}$ v levanduli}. Online. Diplomová práca. Pardubice: Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/366gek/.
Jak správně citovat práci
Chovancová, Anežka. Chemická transformace těkavých sloučenin obsažených\nl{} v levanduli. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs