Bc. David Kij

Bachelor's thesis

Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva

Use of non-Saccharomyces yeast for beer and beer-like beverages production
Anotácia:
K přípravě piva se tradičně využívá metoda řízeného kvašení pomocí kvasinek rodu Saccharomyces (S. cerevisiae a S. pastorianus). Non-Saccharomyces kvasinky jsou v dnešní době ve většině případů považovány za kontaminanty piva, vína, dalších nápojů a potravin kvůli produkci nežádoucích vedlejších produktů. Některé rody jsou však esenciální pro výrobu speciálních pivních stylů (belgický lambik, tradiční …viac
Abstract:
Beer is traditionally brewed by directed fermentation using strains of Saccharomyces yeast (S. cerevisiae and S. pastorianus). Today, non-Saccharomyces yeasts are in most cases considered as contaminants of beer, wine, other beverages and food for their production of undesirable by-products. However, some genera are essential for production of special beer styles (Belgian Lambic beers, traditional …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 9. 6. 2016
  • Vedúci: Mgr. Jana Čmielová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta