Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva – Bc. David Kij
Bc. David Kij
Bachelor's thesis
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
Use of non-Saccharomyces yeast for beer and beer-like beverages production
Abstract:
K přípravě piva se tradičně využívá metoda řízeného kvašení pomocí kvasinek rodu Saccharomyces (S. cerevisiae a S. pastorianus). Non-Saccharomyces kvasinky jsou v dnešní době ve většině případů považovány za kontaminanty piva, vína, dalších nápojů a potravin kvůli produkci nežádoucích vedlejších produktů. Některé rody jsou však esenciální pro výrobu speciálních pivních stylů (belgický lambik, tradiční …moreAbstract:
Beer is traditionally brewed by directed fermentation using strains of Saccharomyces yeast (S. cerevisiae and S. pastorianus). Today, non-Saccharomyces yeasts are in most cases considered as contaminants of beer, wine, other beverages and food for their production of undesirable by-products. However, some genera are essential for production of special beer styles (Belgian Lambic beers, traditional …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2016
Identifier:
https://is.muni.cz/th/k6gdn/
Thesis defence
- Date of defence: 9. 6. 2016
- Supervisor: Mgr. Jana Čmielová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Experimental Biology / Special Biology
Theses on a related topic
-
Změny senzoricky aktivních látek během zrání vybraných druhů přírodních sýrů
Michal Sýkora -
Senzoricky aktivní látky v mase českého strakatého skotu
Jana Fořtová -
Biotransformace kyseliny ferulové na senzoricky aktivní látky
Tomáš Opial -
Biotransformace kyseliny ferulové na senzoricky aktivní látky pomocí bakterie Halomonas neptunia
Filip Matějka -
Změny senzoricky aktivních látek během zrání vybraných druhů přírodních sýrů
Michal Sýkora -
Vznik senzoricky aktivních látek z tuků během tepelného namáhání
Barbora Bílová -
Studium profilu senzoricky aktivních látek moravských vín
Markéta Havlíková -
Chromatografické stanovení senzoricky aktivních látek v potravinách
Anna Zelenková