Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva – Bc. David Kij
Bc. David Kij
Bachelor's thesis
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
Use of non-Saccharomyces yeast for beer and beer-like beverages production
Anotácia:
K přípravě piva se tradičně využívá metoda řízeného kvašení pomocí kvasinek rodu Saccharomyces (S. cerevisiae a S. pastorianus). Non-Saccharomyces kvasinky jsou v dnešní době ve většině případů považovány za kontaminanty piva, vína, dalších nápojů a potravin kvůli produkci nežádoucích vedlejších produktů. Některé rody jsou však esenciální pro výrobu speciálních pivních stylů (belgický lambik, tradiční …viacAbstract:
Beer is traditionally brewed by directed fermentation using strains of Saccharomyces yeast (S. cerevisiae and S. pastorianus). Today, non-Saccharomyces yeasts are in most cases considered as contaminants of beer, wine, other beverages and food for their production of undesirable by-products. However, some genera are essential for production of special beer styles (Belgian Lambic beers, traditional …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/k6gdn/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2016
- Vedúci: Mgr. Jana Čmielová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Experimental Biology / Special Biology
Práce na příbuzné téma
-
Změny senzoricky aktivních látek během zrání vybraných druhů přírodních sýrů
Michal Sýkora -
Senzoricky aktivní látky v mase českého strakatého skotu
Jana Fořtová -
Biotransformace kyseliny ferulové na senzoricky aktivní látky
Tomáš Opial -
Biotransformace kyseliny ferulové na senzoricky aktivní látky pomocí bakterie Halomonas neptunia
Filip Matějka -
Vznik nežádoucích senzoricky aktivních látek během procesu smažení
Barbora Bílová -
Chromatografické stanovení senzoricky aktivních látek v potravinách
Filip Hruška -
Chromatografické stanovení senzoricky aktivních látek v potravinách
Anna Zelenková -
Studium profilu senzoricky aktivních látek moravských vín
Markéta Havlíková