Radek Koudelka

Bachelor's thesis

Bezlepkové těstoviny

Gluten-free pasta
Anotácia:
V bakalářské práci, „Bezlepkové těstoviny“, je popsán lepek, suroviny, které lepek obsahují a vliv lepku na lidský organismus, je popsána celiakie, projevy a symptomy a její diagnóza. Jsou stručně shrnuty zásady bezlepkové diety, legislativa týkající se obsahu lepku a výroba těstovin.V praktické části byly z bezlepkové mouky Jizerka s 20% přídavkem mouky ze žlutého hrachu, červené čočky a mouky cizrnové …viac
Abstract:
The bachelor's thesis, "Gluten-free pasta", describes gluten, the raw materials that contain gluten and the effect of gluten on the human body, describes celiac disease, signs and symptoms and its diagnosis. The principles of a gluten-free diet, legislation on gluten content and pasta production are briefly summarized.In the practical part, four pasta recipes were made from gluten-free Jizerka flour …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Oponent: Jindřiška Kučerová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology