Radek Koudelka

Bachelor's thesis

Bezlepkové těstoviny

Gluten-free pasta
Abstract:
V bakalářské práci, „Bezlepkové těstoviny“, je popsán lepek, suroviny, které lepek obsahují a vliv lepku na lidský organismus, je popsána celiakie, projevy a symptomy a její diagnóza. Jsou stručně shrnuty zásady bezlepkové diety, legislativa týkající se obsahu lepku a výroba těstovin.V praktické části byly z bezlepkové mouky Jizerka s 20% přídavkem mouky ze žlutého hrachu, červené čočky a mouky cizrnové …more
Abstract:
The bachelor's thesis, "Gluten-free pasta", describes gluten, the raw materials that contain gluten and the effect of gluten on the human body, describes celiac disease, signs and symptoms and its diagnosis. The principles of a gluten-free diet, legislation on gluten content and pasta production are briefly summarized.In the practical part, four pasta recipes were made from gluten-free Jizerka flour …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Reader: Jindřiška Kučerová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta