Agnes Josylyn Komey

Diplomová práce

Evaluation of nutritional quality of tropical and temperate forages

Hodnocení nutriční hodnoty pícnin tropů a mírného pásma
Anotace:
Úvod: trávy (Poaceae) a jeteloviny (Fabaceae) patří mezi obvyklé pícniny využívané v živočišné výrobě. Mohou být rozděleny na druhy mírného pásma (C3) a tropického pásma (C4). Pícniny s fotosyntetickou dráhou C3 (druhy mírného pásma) jsou výživnější než pícniny s fotosyntetickou dráhou C4 (druhy tropického pásma). Cíl: porovnat nutriční hodnotu pícnin mírného a tropického pásma Materiál a metody: byla …více
Abstract:
Background: Grasses (Poaceae) and herbaceous legumes (Fabaceae) are the usual forages used in animal production. They can be categorised into temperate (C3/cool-season) and tropical (C4/warm-season). Forage crops with C3 photosynthetic pathways (temperate forages) are more nutritious than those with C4 (tropical forages). Aim: To evaluate the nutritional quality of tropical and temperate forages. …více
 
 
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 8. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Agricultural Specialization / General Agriculture in English