Technologie výroby sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou. – Veronika Lavingrová
Veronika Lavingrová
Bakalářská práce
Technologie výroby sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou.
Cheese with low heat curd
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o problematice technologie výroby sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou. Seznamuje čitatele s historií jejich vzniku a s jednotlivými technologickými kroky, které zajišťují jakostní výrobu polotvrdých sýrů. Pozornost je věnována také základním charakteristikám surovin, potřebných pro výrobu sýrů, jako jsou mléko, čisté mlékařské kultury a syřidla. Rovněž jsou popsány jednotlivé …víceAbstract:
The bachelor thesis is focused on the natural hard cheese with low heat curd. The reader is informed about the history and technological stages needed to provide the quality production of cheese with low heat curd. Basic properties of required ingredients for cheese production are particularly: milk, pure diary cultures and rennet. The thesis describes the main components of milk -- proteins, lactose …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Táňa Lužová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Technologie výroby sýrů s mletou sýřeninou
Zlata Hrazdilová -
Technologie výroby rotačních ploch
Marek Juras -
Porovnání technologie výroby vybrané součásti konvenční a nekonvenční technologií
Jaroslav Sloupský -
Posouzení technologie výroby tažných háků z hlediska dosažené jakosti výroby
Jan Botoš -
Lingvistická a translatologická analýza odborné terminologie z oboru technologie výroby piva
Lucie Kudrnová -
Technologie vrcholně a pozdně středověké keramiky. Hrnčířská produkce Českomoravské vrchoviny 13. a 1. poloviny 14. století
Kateřina Těsnohlídková -
Technologie výroby čerstvých sýrů v závislosti na použitých surovinách a podmínkách výroby
Jana Koudelková -
Vliv odrůdy ječmene a technologie výroby sladiny na výtěžnost lihu při výrobě whisky
Sára Šubrtová
Název
Vložil
Vloženo
Práva