Bc. Martin Maňák
Master's thesis
Využití ICP-MS k autentifikaci vín
The Use of ICP-MS Method for Authentication of Wines
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo popsat aspekty týkající se autenticity vína a co nejvíce přiblížit tuto problematiku. Základem pro možnosti autentifikace vín je jeho chemické složení a především prvkové složení dané jeho geografickým původem. K těmto účelům je možné využít celou řadu analytických metod, které jsou v práci popsány. Za účelem autentifikace vín na základě prvkového složení byla provedena analýza …moreAbstract:
The objective of this thesis was to describe aspects involved in wine authenticity and to expound this issue as much as possible. The basis for wine authentication is wine's chemical composition, and particularly its ele-ment composition determined by geographic origin. A wide range of analytical methods, which are described in this thesis, can be used for such purposes. For wine authentication on …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2014
Accessible from:: 2. 5. 2014
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Maňák, Martin. Využití ICP-MS k autentifikaci vín. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Prvkové složení medu v závislosti na jeho geografickém původu: včelaření v oblasti Českého lesa
Sára Urbanová -
Komplexní hodnocení odrůdové autenticity vín a vlivu vybraných parametrů na jejich jakost
Václav Kadlec -
Profil fenolických látek ve víně jako nástroj kontroly autenticity
Miroslav Musil -
Možnosti ověření autenticity vína na základě profilu fenolických látek
Michal Hána -
Vliv topografie povrchu vzorku na analýzu metodou LA-ICP-MS.
Filip Gregar -
Stanovení transportní účinnosti nanočástic metodou SP ICP MS
Jiří Ludvík -
Distribuce prvků ve vzorcích uranových rud - chemické mapování metodou LA-ICP-MS
Jan Dobeš -
LA-ICP-MS: metoda pro imaging geologických vzorků
Jan Dobeš