Využití ICP-MS k autentifikaci vín – Bc. Martin Maňák
Bc. Martin Maňák
Diplomová práce
Využití ICP-MS k autentifikaci vín
The Use of ICP-MS Method for Authentication of Wines
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo popsat aspekty týkající se autenticity vína a co nejvíce přiblížit tuto problematiku. Základem pro možnosti autentifikace vín je jeho chemické složení a především prvkové složení dané jeho geografickým původem. K těmto účelům je možné využít celou řadu analytických metod, které jsou v práci popsány. Za účelem autentifikace vín na základě prvkového složení byla provedena analýza …víceAbstract:
The objective of this thesis was to describe aspects involved in wine authenticity and to expound this issue as much as possible. The basis for wine authentication is wine's chemical composition, and particularly its ele-ment composition determined by geographic origin. A wide range of analytical methods, which are described in this thesis, can be used for such purposes. For wine authentication on …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zveřejnit od: 2. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Maňák, Martin. Využití ICP-MS k autentifikaci vín. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Prvkové složení medu v závislosti na jeho geografickém původu: včelaření v oblasti Českého lesa
Sára Urbanová -
Komplexní hodnocení odrůdové autenticity vín a vlivu vybraných parametrů na jejich jakost
Václav Kadlec -
Profil fenolických látek ve víně jako nástroj kontroly autenticity
Miroslav Musil -
Možnosti ověření autenticity vína na základě profilu fenolických látek
Michal Hána -
Vliv topografie povrchu vzorku na analýzu metodou LA-ICP-MS.
Filip Gregar -
Stanovení transportní účinnosti nanočástic metodou SP ICP MS
Jiří Ludvík -
Homogenizace aerosolu pro měření izotopových poměrů metodou LA-ICP-MS
Ľubica Cenknerová -
LA-ICP-MS: metoda pro imaging geologických vzorků
Jan Dobeš