Využití ICP-MS k autentifikaci vín – Bc. Martin Maňák
Bc. Martin Maňák
Diplomová práce
Využití ICP-MS k autentifikaci vín
The Use of ICP-MS Method for Authentication of Wines
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo popsat aspekty týkající se autenticity vína a co nejvíce přiblížit tuto problematiku. Základem pro možnosti autentifikace vín je jeho chemické složení a především prvkové složení dané jeho geografickým původem. K těmto účelům je možné využít celou řadu analytických metod, které jsou v práci popsány. Za účelem autentifikace vín na základě prvkového složení byla provedena analýza …víceAbstract:
The objective of this thesis was to describe aspects involved in wine authenticity and to expound this issue as much as possible. The basis for wine authentication is wine's chemical composition, and particularly its ele-ment composition determined by geographic origin. A wide range of analytical methods, which are described in this thesis, can be used for such purposes. For wine authentication on …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zveřejnit od: 2. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Maňák, Martin. Využití ICP-MS k autentifikaci vín. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Komplexní hodnocení odrůdové autenticity vín a vlivu vybraných parametrů na jejich jakost
Václav Kadlec -
Vliv topografie povrchu vzorku na analýzu metodou LA-ICP-MS.
Filip Gregar -
Stanovení transportní účinnosti nanočástic metodou SP ICP MS
Jiří Ludvík -
Monitorování aerosolu pro LA-ICP-MS analýzu
Filip Gregar -
Digitální zobrazování nanočásticových značek pomocí IR laserové ablace spojené s SP ICP MS
Marek Stiborek -
Homogenizace aerosolu pro měření izotopových poměrů metodou LA-ICP-MS
Ľubica Cenknerová -
Distribuce prvků ve vzorcích uranových rud - chemické mapování metodou LA-ICP-MS
Jan Dobeš