Bc. Martin Maňák

Diplomová práce

Využití ICP-MS k autentifikaci vín

The Use of ICP-MS Method for Authentication of Wines
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo popsat aspekty týkající se autenticity vína a co nejvíce přiblížit tuto problematiku. Základem pro možnosti autentifikace vín je jeho chemické složení a především prvkové složení dané jeho geografickým původem. K těmto účelům je možné využít celou řadu analytických metod, které jsou v práci popsány. Za účelem autentifikace vín na základě prvkového složení byla provedena analýza …více
Abstract:
The objective of this thesis was to describe aspects involved in wine authenticity and to expound this issue as much as possible. The basis for wine authentication is wine's chemical composition, and particularly its ele-ment composition determined by geographic origin. A wide range of analytical methods, which are described in this thesis, can be used for such purposes. For wine authentication on …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zveřejnit od: 2. 5. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Maňák, Martin. Využití ICP-MS k autentifikaci vín. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe