Vliv tepelného opracování hlíz různých odrůd brambor na jejich senzorickou jakost – Bc. Klaudie Adamíková
Bc. Klaudie Adamíková
Diplomová práce
Vliv tepelného opracování hlíz různých odrůd brambor na jejich senzorickou jakost
Influence of heat treatment of tubers of different potato varieties on their sensory quality
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vlivem tepelného opracování hlíz různých odrůd brambor na jejich senzorickou jakost. Zahrnuje rozdělení a označování hlíz brambor dle různých skupin, složení. Část práce se zabývá škůdci a tepelném ošetření. V praktické části byly vyčleněny hlízy sedmi odrůd brambor: Blue Star, Colomba, Dali, Lilly, Mulberry Beauty, Princess a Violet Queen. Tyto odrůdy se tepelně upravily …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the influence of heat treatment of tubers of different potato varieties on their sensory quality. It includes the division and labeling of potato tubers according to different groups, composition. Part of the work deals with pests and heat treatment. In the practical part, tubers of seven varieties of potatoes were singled out: Blue Star, Colomba, Dali, Lilly, Mulberry …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Vliv velikosti sadby a odrůd s různou barvou dužniny na strukturu výnosu brambor
Jan Skála