Vybrané parametry studniční vody z lokality Zlín – Barbora Vanďurková
Barbora Vanďurková
Bakalářská práce
Vybrané parametry studniční vody z lokality Zlín
Selected Parameters of Well Water from the Locality Zlín
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá sledováním mikrobiologické kvality vybraných studničních vod odebraných převážně ve vybraných lokalitách Zlínského kraje. V teoretické části je pojednáno o základních fyzikálních a chemických vlastnostech vody, o úloze vody v lidském organismu, o druzích vody v prostředí, o vybraných parametrech pitných vod a možnostech jejich stanovení a o možnostech úpravy a dezinfekce …víceAbstract:
This bachelor's thesis deals with monitoring the microbiological quality of selected well waters collected mainly in selected localities of the Zlín Region. The theoretical part discusses the basic physical and chemical properties of water, the role of water in the human body, types of water in the environment, selected parameters of drinking water and the possibilities of their determination, and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vanďurková, Barbora. Vybrané parametry studniční vody z lokality Zlín. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie
Práce na příbuzné téma
-
Monitoring výskytu biogenních aminů v RAW potravinách
Petr Bartošek -
Monoacylglyceroly jako antimikrobiální přísady v kosmetických přípravcích
Martina Fridrichová -
Vyhodnocení vlivu vývoje znečištění surové vody na postup úpravy pitné vody v úpravně pitné vody Podolí
Michal Slaboch -
Mikroorganismy a jejich riziko v pitné vodě
Simona Prachařová -
MOFs pro adsorpci nanočástic zlata (NP) a aplikace {MOFs, NP} kompositů v MALDI TOF MS
Lukáš Pečinka -
The importance of 16S rRNA gene and MALDI-TOF MS analysis in the study of Leptolyngbya sensu lato
Eliška HAJSKÁ -
Použití metody MALDI-TOF k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Kristýna Řehořová -
Bakteriální kontaminace rybích produktů - mikrobiologický a MALDI TOF přístup
Pavlína GÁPOVÁ