Organoleptické vlastnosti piva z hlediska degustátorů a běžných konzumentů a změny při stárnutí – Ing. Jana STEHLÍKOVÁ
Ing. Jana STEHLÍKOVÁ
Diplomová práce
Organoleptické vlastnosti piva z hlediska degustátorů a běžných konzumentů a změny při stárnutí
Organoleptic beer charakteristics in term of tasters and common consumers, changes durin aging
Anotace:
Historie pivovarnictví. Popis jednotlivých vlastností piva - vůně, plnost, říz, hořkost. Popis cizích chutí a vůní do tříd. Hodnocení psychologických aspektů senzorické analýzy piva a faktorů v pivu s pozitivním vlivem na zdraví člověka. Sledovat popsané faktory u 4 stáček 11% piva a statistické vyhodnocení. Spolupracovat s profesionálními pracovníky pivovaru Litovel, a. s.Abstract:
Brewing industry history. Description single quality beer - smell, fullness, vigour, bitterness. Description foreign tastes and smells to the classes. Classification psychological aspects sensorial beer analysis and factors in beer with positive incidence to the human health. Watching circumscribed factors near 4 taps of 11% beer and statistical evaluation. Cooperating with professional workers in …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006
Zveřejnit od: 31. 5. 2006
Identifikátor:
2214
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2006
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
STEHLÍKOVÁ, Jana. \textit{Organoleptické vlastnosti piva z hlediska degustátorů a běžných konzumentů a změny při stárnutí}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2006. Dostupné z: https://theses.cz/id/3aouao/.
Jak správně citovat práci
STEHLÍKOVÁ, Jana. Organoleptické vlastnosti piva z hlediska degustátorů a běžných konzumentů a změny při stárnutí. Zlín, 2006. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2006
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 31. 5. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Ekonomika a hygiena výživy
Práce na příbuzné téma
-
Efektem řízená analýza v identifikaci prioritních polutantů v povodích řek
Zuzana Toušová -
Chemická analýza a konzervace antických a středověkých mincí
Vojtěch ZEMEK -
Chemická analýza unikátních jantarových náhrdelníků z lokality Mikulovice
Vojtěch ZEMEK -
Chemická analýza povýstřelových zplodin
Kateřina Žáková -
Chemická analýza a-CSi:H a a-CSiO:H vrstev
Lucie Olivová -
Chemická analýza lidských vlasů pomocí vibrační spektroskopie
Martin Žáček -
Chemická analýza kráterů vzniklých laserovým zápisem do vybraných skel
Jan Vaňourek -
Chemická analýza strusky
Lucie MAŇÁKOVÁ