Soňa Šimčíková

Bachelor's thesis

Možnosti přenosu antibiotické rezistence u grampozitivních koků izolovaných z drůbeže

Transmission mechanisms of antibiotic resistance in gram-positive cocci isolated from poultry
Abstract:
Bakalářská práce pojednává o antibiotické rezistenci bakterií izolovaných z drůbežího masa. Nejprve je popsána historie antibiotik, jejich dělení a mechanismy účinku jednotlivých antibiotik. Dále se práce zabývá antibiotickou rezistencí, možnosti jejího vzniku a mechanismy šíření rezistentních bakterií v procesu od "od farmy po vidličku" se zaměřením na drůbežářský průmysl. Rovněž jsou v práci zmíněny …more
Abstract:
This thesis discusses the antibiotic resistance of bacteria isolated from poultry meat. First, the history of antibiotics, their division and the mechanisms of action of individual antibiotics are described. Furthermore, the thesis deals with antibiotic resistance, the possibilities of its occurrence and the mechanisms of the spread of resistant bacteria in the process from "farm to fork" with a focus …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2023

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Khatantuul Purevdorj, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Šimčíková, Soňa. Možnosti přenosu antibiotické rezistence u grampozitivních koků izolovaných z drůbeže. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Food Technology and Assessment / Food Biotechnology and Applied Microbiology