Možnosti přenosu antibiotické rezistence u grampozitivních koků izolovaných z drůbeže – Soňa Šimčíková
Soňa Šimčíková
Bachelor's thesis
Možnosti přenosu antibiotické rezistence u grampozitivních koků izolovaných z drůbeže
Transmission mechanisms of antibiotic resistance in gram-positive cocci isolated from poultry
Abstract:
Bakalářská práce pojednává o antibiotické rezistenci bakterií izolovaných z drůbežího masa. Nejprve je popsána historie antibiotik, jejich dělení a mechanismy účinku jednotlivých antibiotik. Dále se práce zabývá antibiotickou rezistencí, možnosti jejího vzniku a mechanismy šíření rezistentních bakterií v procesu od "od farmy po vidličku" se zaměřením na drůbežářský průmysl. Rovněž jsou v práci zmíněny …moreAbstract:
This thesis discusses the antibiotic resistance of bacteria isolated from poultry meat. First, the history of antibiotics, their division and the mechanisms of action of individual antibiotics are described. Furthermore, the thesis deals with antibiotic resistance, the possibilities of its occurrence and the mechanisms of the spread of resistant bacteria in the process from "farm to fork" with a focus …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠIMČÍKOVÁ, Soňa. \textit{Možnosti přenosu antibiotické rezistence u grampozitivních koků izolovaných z drůbeže}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/3ce8d2/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Šimčíková, Soňa. Možnosti přenosu antibiotické rezistence u grampozitivních koků izolovaných z drůbeže. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Food Technology and Assessment / Food Biotechnology and Applied Microbiology
Theses on a related topic
-
Horizontální přenos genů antibiotické rezistence v rámci rodu Staphylococcus
Zuzana Benešová -
Stanovení mechanismu antibiotické rezistence u klinických izolátů Staphylococcus aureus
Pavla Kočková -
Skríning antibiotické rezistence u vybraných grampozitivních koků izolovaných z vodní drůbeže a z prostředí jejich chovu
Adéla Rajnochová -
Staphylococcus aureus jako významný alimentární patogen
Lucie Nevtípilová -
Skríning antibiotické rezistence u vybraných grampozitivních koků izolovaných z potravin
Ivana Huňová