Soňa Šimčíková

Bachelor's thesis

Možnosti přenosu antibiotické rezistence u grampozitivních koků izolovaných z drůbeže

Transmission mechanisms of antibiotic resistance in gram-positive cocci isolated from poultry
Anotácia:
Bakalářská práce pojednává o antibiotické rezistenci bakterií izolovaných z drůbežího masa. Nejprve je popsána historie antibiotik, jejich dělení a mechanismy účinku jednotlivých antibiotik. Dále se práce zabývá antibiotickou rezistencí, možnosti jejího vzniku a mechanismy šíření rezistentních bakterií v procesu od "od farmy po vidličku" se zaměřením na drůbežářský průmysl. Rovněž jsou v práci zmíněny …viac
Abstract:
This thesis discusses the antibiotic resistance of bacteria isolated from poultry meat. First, the history of antibiotics, their division and the mechanisms of action of individual antibiotics are described. Furthermore, the thesis deals with antibiotic resistance, the possibilities of its occurrence and the mechanisms of the spread of resistant bacteria in the process from "farm to fork" with a focus …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Šimčíková, Soňa. Možnosti přenosu antibiotické rezistence u grampozitivních koků izolovaných z drůbeže. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Food Technology and Assessment / Food Biotechnology and Applied Microbiology